Uluni në kajak në kryejanë të thjeshta në dizajn, por plotësisht funksionale, dhe mund të ndahen përafërsisht në kajak me një person,kajak me dy personadhekajak me tre persona.Pavarësisht se sa njerëz udhëtojnë, ka mundësi të përshtatshme.Varka e kohës së lirë është e vogël dhe e lehtë për t'u transportuar, dhe byka është më e gjerë për të siguruar stabilitet. Një zgjedhje e përballueshme për kajakerët fillestarë të sërfit ose vozitësit rekreativë.